Vi är Novaskill

Novaskill

Novaskills verksamhet följer en stringent struktur med individuellt anpassade mål, som utgår från den tidslinje/planering som görs initialt utifrån en given vårdplan. Dessa mål följs regelbundet upp och efter varje genomförd insats genomförs en utvärdering för att säkerställa kontinuerlig utveckling. Novaskill uppvisar goda resultat för de placerade.

Vår historia - En resa med ett tydligt mål

Vår Story

Denna resa började för 30-år sedan då Hans Johansson under sina juridikstudier jobbade extra på häktet och blev kontaktperson åt en gängledare i Uppsala. Det i sin tur ledde till att han blev familjehem till en tonårspojke som var i behov av att bryta en destruktiv livsstil. Ett intresse för att hjälpa andra i liknande situation bidrog till beslutet att starta HVB Fristad AB, ett HVB-hem för pojkar mellan 13-21 som fastnat i kriminalitet, missbruk och socialt nedbrytande beteende. Hans som kommit i kontakt med en leg psykolog som var med och förde in kognitiv beteendeterapi (KBT) i Sverige på 1970-talet, fastnade för den metoden som kändes som sunt förnuft samt var forskningsförankrad. Han byggde upp verksamheten med KBT som grund samt utbildade sig till Steg 1 KBT-terapeut.

År 2002 arbetade Therese G Johansson, efter 3-års studier med missbruksinriktning på Mälardalens högskola, på ett SiS-hem som arbetsledare för ett missbruksprojekt för LSU dömda pojkar. Via en föreläsning om KBT och ART, i Fristads regi, korsades deras vägar. Fram till i dag har de tillsammans utvecklat ett helhetskoncept som omfattar en vårdkedja med HVB-hem, familjehemsvård samt stödboende. Utöver vårdkedjan har Hans även sedan 25 år tillbaka, för att kvalitetssäkra, utvecklat ett webbaserat journalföringssystem och behandlingsstöd som idag används inom olika verksamheter runt om i Sverige.

Engagemang och att hela tiden lägga fokus på hur vi kan arbeta för att vidmakthålla kvaliteten i behandlingen med en utgångspunkt att sätta in välövervägda åtgärder för att sedan noga utvärdera och ha modet att alltid tänka framåt, är vad Hans och Therese enats om är det som gör konceptet så hållbart efter 30-år. 

2011 blev koncernen Rättspårgruppen delägare i Novaskill stödboende i Uppsala. En av grundarna, Ulf Spångberg, var kvar i verksamheten som delägare. Att expandera med stödboende var ett naturligt steg i att kunna erbjuda en vårdkedja från HVB- hem ut till stödboende, innan steget fullt ut med eget boende. 2018 överfördes Novaskill stödboende helt till Rättspårgruppen, sedan Ulf Spångberg kämpade med cancer. Ulf Spångberg gick bort 2021, saknad och aldrig glömd.

Novaskill har fyra fokusområden som alltid står i centrum

värderingar

Engagemang

Ett gediget engagemang är avgörande för att kunna tillhandahålla kvalité.

Glädje

Alla mår bra av att vara glada. Genom att alltid vara optimistiska och lösningsfokuserade skapar vi förändring.

Ansvar

Genom att ta ansvar och göra rätt saker strävar vi efter att leverera bästa möjliga tjänst.

Värme

Vi upplever att värme och omtanke är en viktig nyckel i förändringsprocessen

Våra medarbetare på Novaskill

Det här är våra medarbetare som dagligen arbetar för en bättre vardag!

Lena Wigström
Boendestöd/Samordning

Hans Johansson
Föreståndare

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam

Johan Loendahl
Boendestöd

Kontakta oss idag!

Har du några frågor eller funderingar som du undrar över, vänligen kontakta oss så återkommer vi snarast!

Cookies samtycke

Genom att klicka på "Acceptera", samtycker du till att cookies lagras på din enhet för att förbättra webbplatsnavigering och analysera användningen av webbplatsen.