Träningsboenden med personliga mål i fokus

Novaskill

Novaskills verksamhet följer en stringent struktur med individuellt anpassade mål, som utgår från den tidslinje/planering som görs initialt utifrån en given vårdplan. Dessa mål följs regelbundet upp och efter varje genomförd insats genomförs en utvärdering för att säkerställa kontinuerlig utveckling. Novaskill uppvisar goda resultat för de placerade.

Vi har befintliga ramavtal med flertal kommuner

Vi erbjuder!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat.

Lägenhetsprogram

För vuxna och ungdomar 16-25 med.
 • Bristande sociala färdigheter
 • Beteendeproblem
 • Psykosociala problem,
 • Behov av stöd för att komma vidare i livet.

Coachning

Ungdomar från 15 med:
 • Bristande sociala färdigheter,
 • Beteendeproblem,
 • Psykosociala problem,
 • Behov av stöd för att komma vidare i livet.

Utredning

Vid behov kan Novaskill tillhandahålla psykiatrisk och social utredning av leg. psykolog/psykiatriker.

ART träning/samtal

 • Individuell vårdplan med regelbunden utvärdering
 • Daglig kontakt/tillsyn
 • ADL-träning utifrån individuella mål, i möblerad fullt utrustad stadsnära lägenhet, tillsammans med egen högskoleutbildad stödkonsulent och samordnare.
 • Individuell, enskild läxhjälp, samt regelbunden utvärdering av skolresultat/mål
 • Upprätta hushållsekonomi

Kontakta oss!

Har du några frågor eller funderingar som du undrar över? Vänligen kontakta oss så återkommer vi snarast!

Kontakta oss
15st

Lägenheter redo att användas

20+

Års erfarenhet i branschen

1000+

Hjälpta individer

Vår koncern erbjuder hela behandlingskedjan

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Familjehem Fristad

Familjehemsverksamheten inom Rätt Spårgruppen AB kännetecknas av att familjehemmen har hög närvaro av stöd från både konsulenter och behandlingsteam. Vårt breda stöd till familjerna möjliggör utmanande placeringar för barn och ungdomar med beteendeproblem, missbruk, kriminalitet, neuropsykiatri och ibland en kombination av dessa. Vi på Familjehem Fristad ser våra familjehem som en del i vårt team vilket bidrar till många lyckade placeringar där de placerade barnen och ungdomarna får en chans till en väl fungerande framtid.

HVB-hem (HVB Fristad)

Behandlingstiden på HVB Fristad delas in i 3 faser. Detta gör framstegen tydligare för både eleven och socialtjänst och eleven utmanas bli mer involverad och ta mer ansvar i sin utveckling. Varje fas har tydliga mål som behöver uppfyllas innan eleven är redo för nästa fas. Eleven ska alltid veta exakt vad som förväntas av honom för att kunna gå vidare i behandlingsprogrammet, och att det är han som sitter i förarsätet.

Stödboende (Novaskill)

Novaskill har mångårig erfarenhet av specialiserad öppenvård för ungdomar (SoL och LVU). Verksamheten styrs av tydliga personliga mål och insatserna fokuserar på social färdighetsträning i det egna boendet och den egna förmågan att nå personliga, sociala och yrkesmässiga mål.

Kontakta oss idag!

Har du några frågor eller funderingar som du undrar över, vänligen kontakta oss så återkommer vi snarast!

Cookies samtycke

Genom att klicka på "Acceptera", samtycker du till att cookies lagras på din enhet för att förbättra webbplatsnavigering och analysera användningen av webbplatsen.